Kolchicine dhe çmimi


Kolchicine dhe çmimi

Pasqyrë e kolchicine

kolchicine është një ilaç i përgjithshëm me recetë. Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) e ka aprovuar atë në:

 • Parandaloni dhe trajtoni flakët e përdhes tek të rriturit
 • Trajtoni një gjendje gjenetike të quajtur ethe mesdhetare familjare tek të rriturit dhe Në fëmijët e moshës 4 vjeç e më të vjetër

Për më shumë informacion në lidhje me përdorimet e Colchicine, referojuni këtij artikulli.

Detajet e drogës

Këtu janë disa detaje mbi kolchicine:

 • Klasa e ilaçeve: acid urik (anti-gout)
 • Format e ilaçeve:
 • Tableta orale
 • Kapsula orale
 • ORAL Zgjidhja
 • Pluhuri që është i përzier me të lëngshëm për të formuar një zgjidhje gojore
 • Versionet Për të mësuar rreth kolchicine dhe kostove, si dhe si të kurseni para për recetat.

  çmimi i kolchicinës

  Ashtu si me të gjitha ilaçet, kostoja e kolchicine mund të ndryshojë. Faktorët që mund të ndikojnë në çmimin që do të paguani përfshijnë planin tuaj të trajtimit, mbulimin tuaj të sigurimit dhe farmacinë që përdorni.

  Për të zbuluar se cila do të jetë kostoja e kolchicine për ju, bisedoni me mjekun tuaj, farmacistin ose ofruesin e sigurimeve.

  Pyetje të zakonshme në lidhje me çmimin dhe kolchicine

  Këtu janë përgjigje për disa pyetje të bëra shpesh në lidhje me koston e drogës dhe kolchicine.

  Sa kushton forca 0.6-mg e tabletave kolchicine?

  Kostoja e kolchicine tuaj do të ndryshojë bazuar në planin tuaj të trajtimit, mbulimin tuaj të sigurimit dhe farmacinë që përdorni. Tabletat kolchicine vijnë vetëm në një forcë prej 0.6 miligramë (mg).

  Nëse keni pyetje se sa kolchicine mund të kushtojë për pilulë, bisedoni me farmacistin ose ofruesin tuaj të sigurimeve.

  Pse u rrit çmimi i kolchicinës?

  Kostot e kujdesit shëndetësor, përfshirë ilaçet, janë rritur në mënyrë të qëndrueshme gjatë dekadave të fundit. Pricesmimet e kolchicine kanë ndjekur këtë prirje, dhe pati një rritje të madhe të çmimeve në fillim të viteve 2010. Që atëherë, çmimet e kolchicine kanë qenë mjaft të qëndrueshme deri në vitin 2020.

  Nëse keni pyetje në lidhje me koston e kolchicine, mund të bisedoni me farmacistin, mjekun ose ofruesin tuaj të sigurimeve.

  Cili është çmimi i kolchicine pa sigurim?

  Ka të ngjarë që kostoja e kolchicinës suaj të jetë më e lartë pa sigurim sesa me sigurim. Kostoja gjithashtu do të ndryshojë bazuar në farmacinë që përdorni dhe planin tuaj të trajtimit.

  Nëse keni pyetje në lidhje me koston e kolchicine, bisedoni me mjekun ose farmacistin tuaj për më shumë informacion.

  Generic kundrejt ilaçeve me emër të markës

  Colchicine është një ilaç gjenerik, që do të thotë se është një kopje e saktë e ilaçit aktiv në një ilaç me emër markë. Një ilaç gjenerik konsiderohet të jetë po aq i sigurt dhe efektiv sa ilaçi i markës. Dhe gjenerikët kanë tendencë të kushtojnë më pak se ilaçet me emër të markës.

  Colchicine është në dispozicion si colcrys ilaçe me emër markë, gloperba dhe mitigare. Nëse mjeku juaj ka përshkruar kolchicine dhe ju jeni të interesuar të përdorni një formë të markës në vend, bisedoni me mjekun tuaj. Ata mund të kenë një preferencë për një version ose tjetrin. Ju gjithashtu do të duhet të kontrolloni me ofruesin tuaj të sigurimit, pasi ai mund të mbulojë vetëm njërën ose tjetrën.

  Për të zbuluar se si kostoja e këtyre versioneve të markës krahasohet me koston e kolchicine gjenerike, bisedoni me mjekun tuaj, farmacistin ose ofruesin e sigurimeve.

  Mënyrat për të zvogëluar kostot afatgjata të ilaçeve

  Nëse keni nevojë për ndihmë në uljen e kostove afatgjata të kolchicine, më poshtë janë disa mundësi për t’u marrë parasysh.

  Marrja e një furnizimi 3-mujor

  Ju mund të jeni në gjendje të merrni një furnizim 90-ditor të kolchicine. Nëse miratohet nga kompania juaj e sigurimeve, marrja e një furnizimi 90-ditor të drogës mund të zvogëlojë numrin tuaj të udhëtimeve në farmaci dhe të ndihmojë në uljen e kostos. Nëse jeni të interesuar për këtë opsion, kontrolloni me mjekun tuaj ose ofruesin e sigurimeve.

  Përdorimi i një farmacie të rendit të postës

  kolchicine mund të jetë në dispozicion përmes një farmacie të rendit me postë. Përdorimi i këtij lloji të shërbimit mund të ndihmojë në uljen e kostos së drogës dhe t’ju lejojë të merrni ilaçet tuaja pa u larguar nga shtëpia. Disa plane të Medicare mund të ndihmojnë në mbulimin e kostos së ilaçeve për porosinë me postë. Ju gjithashtu mund të jeni në gjendje të merrni një furnizim 90-ditor të drogës përmes porosisë me postë.

  Nëse nuk keni sigurim shëndetësor, bisedoni me mjekun ose farmacistin tuaj. Ata mund të jenë në gjendje të sugjerojnë opsione të farmacisë në internet që mund të funksionojnë për ju.

  Ndihma financiare dhe e sigurimit

  Nëse keni nevojë për mbështetje financiare për të paguar kolchicine, konsideroni të shikoni në faqet e internetit që ofrojnë burime të kostos dhe informacion. Dy organizata të tilla janë:

  • Mjeti i Ndihmës së Mjekësisë
  • Lidhje me kartat e kursimeve dhe shërbimet e tjera.

   Hapat e ardhshëm

   Tani që keni mësuar për koston dhe kolchicine, mund të keni akoma disa pyetje. Bisedoni me mjekun ose farmacistin tuaj, i cili mund të sigurojë udhëzime të personalizuara për çështjet e kostos që lidhen me ju dhe kolchicine. Por nëse keni sigurim shëndetësor, do të duhet të bisedoni me ofruesin tuaj të sigurimeve për të mësuar koston aktuale që do të paguani për kolchicine.

   Këtu janë disa burime të tjera që mund t’i gjeni të dobishme:

   • Mbulimi i ilaçeve Medicare. Për të mësuar rreth mbulimit të Medicare për ilaçet, shihni këto artikuj mbi planet e ilaçeve me recetë Medicare, kuponat e drogës dhe Medicare, dhe Listën e Barnave Medicare https://harmoniqhealth.com/al/diatea/.
   • Kurseni para. Eksploroni këtë artikull për këshilla se si të kurseni para për recetat.
   • Më shumë detaje. Për detaje rreth aspekteve të tjera të kolchicine, referojuni këtij artikulli.
   • Informacion mbi gjendjen tuaj. Për më shumë informacion mbi përdhes, shihni listën tonë të artikujve të përdhes. Për të mësuar më shumë rreth etheve familjare mesdhetare, bisedoni me mjekun tuaj.

   Sidoqoftë, ky artikull nuk duhet të përdoret si zëvendësues i njohurive dhe ekspertizës së një profesionisti të licencuar të kujdesit shëndetësor. Gjithmonë duhet të konsultoheni me mjekun tuaj ose një profesionist tjetër të kujdesit shëndetësor përpara se të merrni ndonjë ilaç. Informacioni i drogës që përmbahet këtu është subjekt i ndryshimit dhe nuk ka për qëllim të mbulojë të gjitha përdorimet e mundshme, udhëzimet, masat paraprake, paralajmërimet, ndërveprimet e drogës, reaksionet alergjike ose efektet anësore. Mungesa e paralajmërimeve ose informacioneve të tjera për një ilaç të caktuar nuk tregon se kombinimi i ilaçeve ose ilaçeve është i sigurt, efektiv ose i përshtatshëm për të gjithë pacientët ose të gjitha përdorimet specifike.

   • Farmaci/Farmacist